Bericht

AED-dekking in noorden van Nieuwland beneden de maat: wie helpt?

Geplaatst op 6 juli 2020, 13:50 uur

Vandaag hebben de Hartstichting en HartslagNu hun kaart gepubliceerd met de "grote gaten" in het AED-dekkingsnetwerk van Nederland. Amersfoort ligt er op zich mooi bij. Alleen in het noorden van Nieuwland is de dekking beneden de maat. Met name in de Lage Hoven is er een gat. Zie de kaart met de grote rode stip: daar is binnen 500m geen AED te vinden.

Dit gaat om de minimale dekking en is gebaseerd op hemelsbrede cirkels. Door wegen, sloten, sporen etc. is een dichtere dekking vaak nodig. Wij hanteren als criterium of er binnen 250m lopen van je huis een AED te vinden is.

Wie helpt ons om het noorden van Nieuwland beter gedekt te krijgen?

Wij zoeken mensen met een AED in een bedrijf of in huis, die bereid zijn deze in een buitenkast te plaatsen die wij gratis leveren.

Het alternatief is dat iemand in een buurt, samen met enthousiaste buren, een crowdfunding opstart via hartvoordebuurt.nl. Wij leveren dan een subsidie van Eur 750.

Sowieso is het belangrijk om adressen te hebben waar wij een AED in buitenkast aan de gevel mogen ophangen. Woont u in dit gebied en wilt u ons hiermee helpen? Laat het ons weten!

Meer info: info@reanimatienetwerk-amersfoort.nl

Deel dit: